lauantai 10. maaliskuuta 2012

Marabou Sensation Yogurt Raspberry vs. Karl Fazer Maitosuklaata ja Vadelmajogurttitäytettä


Maraboun Sensation Yogurt Raspberry löytyy 133g kokoisessa levyssä. Hinta hyörii muistaakseni 2 euron kieppeillä, tietenkin kaupasta riippuen. Levystä löytyy 15 palaa. Levyn takana lukee kuvaus:

Marabou Sensation Jogurtti & Vadelma - Marabou maitosuklaata täytettynä pehmeällä jogurtilla ja herkullisilla vadelmanpaloilla.

Paketin takaa on myös löydettävissä selitys etupuolella olevalle Rainforest Alliance Certified - merkille (se pieni vihreä sammakko).

Vähintään 30% kaakaopavuista on peräisin Rainforest Alliance- sertifikoiduilta viljelmiltä. Rainforest Alliance järjestö työskentelee säilyttääkseen biologisen monimuotoisuuden ja luodakseen kestäviä elinkeinomahdollisuuksia maatilojen työntekijöille ja viljelijöille.

Aineksista löytyy seuraavaa:
Maitosuklaata, täytteenä jogurttia (37%), jossa pakastekuivattuja vadelmapaloja. Ainekset:Sokeri, kasvirasva, kaakaovoi, herajauhe, kaakaomassa*, voiöljy, rasvaton maitojauhe, heratuote, jogurttijauhe, emulgointiaine (soijalestiini), vadelmat (0,7%), aromit, happo (sitruunahappo). SISÄLTÄÄ MAITOA, SOIJAA. SAATTAA SISÄLTÄÄ  MANTELIN, MUIDEN PÄHKINÖIDEN JA VEHNÄN JÄÄMIÄ.

Mennäänpäs sitten itseasiaan, eli makuun. Olen nyt hiukan pettynyt. Olen odottanut kuin kuuta nousevaa, että saisin iskettyä hampaani Marabouhun, mutta lopputulos ei nyt mielikuvaani kohtaa. Jogurtti & Vadelma on hyvin, hyvin makea, kenties Maraboun maitosuklaan perinteisesta makeasta mausta johtuen. Itsessäänhän Maraboun maitosuklaa on mielestäni erittäin hyvää, mutta tässä yhdistelmässä se on liian makeaa. Kuivatut vadelman palaset kuitenkin tuovat hieman kirpsakkuutta sekaan ja se piristää suklaata mukavasti. Imelyytensä puolesta, tätä suklaata ei kuitenkaan kovin montaa palaa voi yhdeltä istumalta nautiskella. Tai ainakin minä tarvitsin vettä välissä. Jälkimaku on ihan kiva, suklaasta ei jää mitään kalvontuntua suuhun. Jogurtti & Vadelma on itseasiassa kivempi makuelämys imeskeltynä. Vadelman palaset jäävät tällä tavalla tietenkin suuhun pyörimään. 

Kokonaisuudessaan annan levylle kolme karkkia. Miinuksia tulee hyvin makeasta mausta. Plussaa piristävistä vadelman paloista.




Taistelun vastaparina on Karl Fazerin Maitosuklaata ja vadelmajogurttitäytettä. Patukalla on painoa 37 g ja maksaa about 0,60-0,70 euroa. Patukka sisältää 5 palaa. Patukan takaa löytyy vain ainesosalistat ja ravintosisältö.

Maitosuklaata ja vadelmajogurttitäytettä (40%). Ainekset: sokeri, täysmaitojauhe, kovetettu kasvirasva, kaakaovoi, kaakaomassa, rasvaton jogurttijauhe, vadelmajauhe, emulgointiaine (lestiini mm. soija), aromit (mm. vanilliini ja vanilja), suola. SAATTAA SISÄLTÄÄ PIENIÄ MÄÄRIÄ PÄHKINÄÄ JA MANTELIA.

Fazerin patukka on myös valmistettu Suomessa.

Fazerin sivuja aikani tongittuani, sain tietooni, että myös Fazer toimii kaakaoviljelmien hyväksi. Fazer on World Cocoa Foundationin jäsen ja he tekevät yhteistyötä kansainvälisten kaakao- ja suklaateollisuuden toimijoiden kanssa.

Sitten makuelämykseen. (Olen ehkä hiukan puolueellinen, sillä tämä Fazerin patukka on minulle paljon tutumpi kuin Maraboun levy.) Fazerissa on maistettavissa hyvin ominainen maitosuklaanmaku. Suklaata on tässä paljon enemmän verrattuna Maraboun Jogurtti & Vadelman täytteen ja suklaan suhteeseen. Se on sinänsä mielenkiintoista, että Fazer on ilmoittanut aineksissaan patukan sisältävän 3 % enemmän täytettä kuin Marabou. Fazerin suklaata on mukavampi syödä. Se ei ole niin imelää kuin Marabou. Tässäkin on maistettavissa vadelman hienoinen kirpeys, joka tasoittaa suklaan makeutta. Kuitenkin, ehkä juuri runsaasta maitosuklaan mausta johtuen, tulee olo, että vadelmajogurtti on vain hienoisena mausteena suklaan seassa. Raikastava pikku piristys. 

Annan Fazerin Vadelmajogurtille neljä karkkia. Plussaa tulee runsaasta, ei liian makeasta maitosuklaasta. 


Ensimmäisen taistelun voitti siis Fazer.

2 kommenttia:

  1. Nallekarkit menee mullakin Fazerille! Ruottin suklaa on totisesti liika imelää ja äkkimakeaa, on paaaljon kivempi kun saattaa syödä suklaata useamman palasen yhdellä kertaa ;) pikku patukka on myös kylläkin kätevämmän kokonen.. ja ehkä täytyy myös minun myöntää että valinnan perusteella olen hieman puolueellinen: onhan tuo Fazerin suklaaherkku ollut yksi lemppari-patukkani jo vaippa-ajoista asti! ;)

    Ps. Onnittelut uudelle blogille, tästä tulee vielä menestys!! :) tai ainakin minun pitkien päivieni pelastus! NAMS! SUGAR FOR EVERYONE!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kyllä tykkään Maraboun suklaasta, mutta tuon jogurttitäytteen kanssa oli vähän liikaa. Pakko kuitenkin tunnustaa, että kyllä se koko levy tuli syötyä :D

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)