perjantai 6. huhtikuuta 2012

Panda Suklaa Mix Kevät

Koska nyt on pääsiäinen, maistellaan pääsiäisen uutuuskarkkeja! Jälleen on tiedossa hyvin suklainen lähestymistapa, nimittäin Pandan uusi Suklaa Mix Kevät. Pussi on ihanan pirtsakka ja tuo todellakin pääsiäisen ja kevään mieleen. Pussi on 200g kokoinen ja maksoi 2,99e - melko tyyristä tavaraa siis. Hinta on kuitenkin samaa luokkaa muiden Pandan suklaamix -pussien kanssa.


 Pussin takaa löytyy jälleen ihanainen Pandan terveyhdysteksti:

Kevät on pupujen aikaa,
niin täynnä on se myös värien taikaa.
Tuo monia makuja kielen päälle,
suklaisia, maistuvia joka säälle!
Suklaa herkut tekee Panda - 
Se Omintaikeinen Makeinen.

Ainesosalista on melkoisen pitkä:

SUKLAASEKOITUS. Ainesosat: Sokeri, kaakaovoi, tärkkelyssiirappi, täysmaitojauhe, kaakaomassa, rasvaton maitojauhe, kasvirasva, maitorasva, aromit (mm. vanilliini), sakeuttamisaine (E414), värit (E171, punajuurimehu, E100, E141), emulgointiaine (lestiini), hyytelöimisaine (E440), happamuuden säätöaineet (E330, E331), pintakäsittelyaineet (E901, E903, E904), suola. SAATTAA SISÄLTÄÄ PIENIÄ MÄÄRIÄ HASSELPÄHKINÄÄ JA VEHNÄÄ.

Hmm... Panda taitaa tykätä E-koodeista? Käydäämpäs niiden kimppuun. Jälleen esittelen vain ne, joita ei ole vielä käsitelty (linkkien takaa löytyy aikaisemmat selitykset). Esittelythän tarjoaa jälleen Eviran Lisäaineopas.


E414 eli toisin sanoen arabikumi. Tämä on palkokasveihin kuuluvien kumipuiden kuivattua maitiaisnestettä. Tätä saa käyttää lähes kaikkiin elintarvikkeisiin, joihin saa käyttää lisäaineita. Jälleen ulkopuolelle jäävät ne minipikariin pakatut hyytelömakeiset. 


E171 kuulostaa hurjalta. Titaanioksidi. Nimensä tämä saa titaanpitoisista mineraaleista, josta tätä valmisestaan. Väriltään tämä on valkoinen. E171 saa käyttää makeisiin, kahvileipiin ja ravintolisiin.

E100 on keltainen tai keltaoranssi väri.

E141 on vihreä-sininen-musta väri.

Hyytelöimisaineita käytetään samaan tarkoitukseen kuin sakeuttamisaineita. Tässä kyseisessä pussissa tätä lienee käytetty mansikkapupun sisuskaluihin. 

E440 on pekiini ja pääasiassa käytetty sakeuttamisaineena. 


E904 on toiselta nimeltään sellakka. Tätä saadaan intialaisen Laccifer -lakkakilpikirvan puhdistetusta vahamaisesta eritteestä.


Pussista löytyy siis neljää erilaista makua: Valkosuklaatoffee, appelsiinisuklaasydän, päärynäsuklaasydän ja mansikkapupu. Maut ovat näin äkkiseltään kummallisen kuuloisia. Nappuloiden värisävyt noudattavat kyllä pussin ulkomuotoa. Kun avasin pussin, sieltä tulvahti pökerryttävä mansikan tuoksu. Teollisen mansikan tosin. 

No mutta, maistellaan!

Ensimmäisenä isken hampaani päärynäsuklaasydämeen. Suuhun tulee ihan pikkuruinen päärynän häivähdys. Sisällä oleva suklaa on todella hyvää. Jos olette maistaneet Pandan Suklaasydän -pussia, tiedätte, millaista suklaa on. Ilman sitä piparmintun makua tosin. Kaiken kaikkiaan, tämä päärynä versio on aika tylsän oloinen. Päärynä ei juurikaan maistu. Siis esimerkiksi jos maistelisin tätä silmät sidottuna, en kyllä osaisi sanoa maistavani päärynää. 

Seuraavaksi vuorossa on appelsiinisuklaasydän. Tässä on paljon vahvempi maku kuin päärynässä. Sisällä oleva suklaasydän on luonnollisesti saman makuista kuin edeltäjässään. Pidän tästä enemmän kuin päärynästä. Molempia pitää imeskellä, että aromi tulee esiin. Toisaalta odotin, että appelsiinin tai päärynän makua löytyisi suklaankin seasta, mutta suklaa on niiiiiin hyvää, ettei sitä ehkä kannattaisi sellaisella muunnella. 

Nyt voidaan siirtyä valkosuklaatoffeeseen. Tätä olen ehkä odottanut eniten. Hy-vää! Sisällä on fudgea. Vähän sellaista Omarin tapaista kermatoffeeta. Ja päällä tosiaan valkosuklaakuorrutus. Hyvin hyvin hyvin imelää, mutta hyvin hyvin hyvin hyvää! Tätä tekee mieli tunkea suu täyteen ja syödä kunnes tulee paha olo. Tämä olisi niin sen arvoista. Vettä tulee tarvitsemaan varmaankin jokaisen palleron jälkeen. Oijoi! Onneksi näitä on paljon tässä pussissa. 

Viimeisimpänä maistellaan mansikkapupua. Odotin, että sisällä olisi mansikan makuista vaahtoa, siis sellaista "kovaa" vaahtoa. Vaahtokarkin tapaista. Sitkeää. Tämä on kuitenkin lähempänä marmeladia. Mansikkamössöpupun sisällä ei siis todellakaan ole marmeladia, mutta koostumus on ehkä  enemmän sen kaltainen kuin vaahto. Makeaahan tämä on ja vahvasti mansikan makuista, mutta hyvää kuitenkin. Sydämeni ei nyt erityisesti hypähtele tälle, mutta syön kyllä mielelläni. 

Kokonaisuutena pussi on oikein mukavaa mutustettavaa. Suklaasydänten suklaa on niiiiin hyvää (koska olen tylsimys, mielestäni päärynän ja appelsiinin aromit olisi ehkä voinut kuitenkin jättää pois). Valkosuklaatoffeepallero on lllloistavaa! Mansikkapupu on hyvin söpö lisäys, mutta ehkä petyin odotusteni takia. Olisin pitänyt enemmän sitkeästä vaahtomaisesta sisuksesta. Pääsiäis-kevät-uutuus-pussukka saa kolme karkkia. Sen verran oli miinuspuolia. Mutta kyllä tämä kannattaa ostaa ja kokeilla itse! Oli se testauksen arvoinen :)


2 kommenttia:

  1. Minusta nuo karkit ovat taivaallisia ! Olen Fazer maistajayhteisöstä ja voisin tarjoutua antamaan sinulle paikkaa Maistajissa ! MIltä kuulostaisi ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OHOOOOOO! Jaa että miltä kuulostaisi :D Aika älyttömän hyvältä! Pistä viestiä jos tarjous on vielä voimassa karkkiblogi@gmail.com ;)

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)