lauantai 16. kesäkuuta 2012

Fazer Tutti Frutti Holiday mix


Koska viime lauantaina puolet karkeista olivat samanlaisia, päätin nyt ottaa piiiiitkän liudan erilaisia karkkeja. Siispä, Fazerin Tutti Frutti Holiday mix! Jostain kumman syystä minulla on ollut pitkään hyvä kutina tästä pussista. Ehkä se on tuo keltainen väri tai se, että tämä on ollu kaupan hyllyllä jo melko pitkään, joten se ei ole enää epäilyttävä uutuus-pussi. 

Ihanan pirtsakka pussi sopi jotenkin niin hyvin tähän ihanaan kesäsäähän, josta on saanut jo nauttia muutaman päivän. Pussissa on 350 grammaa silkkaa sokeria ja se maksoi 2,75e. Ei paha ollenkaan!

Makeissekoitus. Ainekset: sokeri, glukoosisiirappi, glukoosi-fruktoosisiirappi, muunnettu tärkkelys, vehnätärkkelys, lakritsiuute, happamuudensäätöaineet (E270, E325, E330, E331), kaakaovoi, liivate, täysmaitojauhe, mangosose, kaakaomassa, stabilointiaine (E420), ammoniumkloridi (salmiakki), suola, kasvirasva, herajauhe, aromit, pintakäsittelyaineet (E903, E901, E904), sakeuttamisaine (E414), värit (E171, E153, E120, E141, E100, E160a, kasviuutteet), emulgointiaine (lestiini mm. soija).


Pussissa on siis yhteensä yksitoista, siis yksitoista, erilaista karkkia! En enää malta odottaa niiden maistelua. Ne tuoksuvat niin taivaalliselle ja olen niin nälissäni!

Aloitetaan jälleen länsimaisesti vasemmasta yläkulmasta. Mansikkakierresysteemi vaniljasisuksella on aika pirun hyvää! Itse karkki maistuu mansikkaiselle ja sisällä oleva mönjä pehmentää makua vaniljallaan. Koostumus on hyvin pehmoinen ja hieman tahmainen. Hyvää oli!

Greippi mangosisuksella kuulostaa melko hyvältä. Greippi hieman epäilyttää, mutta mango kuulostaa hyvältä. Greippi maistui hiukan saippuaiselle, mutta mango pehmensi sitä jotenkin. En erityisesti maistanut mangoa (mielestäni mango ei kyllä edes maistu millekkään), mutta se lievensi greipin hapanta makua. Ihan ookoo, pussissa oli vain yksi tämmöinen, joten havainto perustuu nyt vain ensimmäiseen maistelukertaan.

Suklaanappi on äärettömän hyvää! (yllätys??) Se on saman makuinen kuin Fazerin Amerikan pastillit. Nam, nam!

Tutti Frutti räpylät ovat melko kirpakoita. Ne maistuvat vähän hedelmäiselle, jollekin sekoitukselle veikkaisin. Nämä olivat kyllä hyvä piristys! Varsinkin tuon suklaan jälkeen. 

Pomegranate, siis granaattiomena, ja mansikka on myös kirpakan oloinen ja hieman hapan. Mansikan makeus on tosin ihan äärettömän hyvä lisä! Ohh.. olipas hyvä karkki! 

Fruity mix jätskitötterö on hyvin pehmoinen ja ihan hyvän makuinen. Tässä taitaa olla jotain sitruunan tapaista tai muuta kirpeää, mutta se piristää karkkia kivasti. 

Tämä hedelmäpuoli oli erittäin hyvä! Olen suorastaan yllättynyt!


Salty liquorice on..hmm.. no nimensä mukaisesti suolaista lakritsia. Tämän suolaisuus tuntuu äkkiseltään ainakin riittävän hyvin näinkin hedelmäkarkki rikkaassa pussissa. Koostumus on hyvin kiinteä, vaatii paljon pureskelua. 

Liquorice on ehkä pahin tähän mennessä. Kuten jo miljoonasti on tullut jo ilmi, en pidä lakritsista. Enkä oikein pidä tästä. Nojoo, pussin sekoitukseen tämä kuuluu ihan hyvin, mutta lakritsi maistuu jotenkin ällöltä. Sellainen kitkerä sivumaku, yh.

Onkohan lemon&lime tällä kertaa kirottu? Hmm. Jotensakin saippuainen, kuten aina, mutta tällä kertaa ehkä hintsusti paremman makuinen kuin ennen. Ehkä olen jo tottumassa näihin tai ehkä tämä yksilö vain on hiukan parempi. 

Guava on jokseenkin kirpeää, raikkaan makuista kuitenkin. Ihan hyvää, syön mielelläni lisääkin näitä. 

Ananas-kookos karkki epäilyttää hieman. En normaalisti oikein pidä kookoksen mausta. Hmm. Tämä on oikeastaan ihan hyvää. Molemmat mauta maistuvat mukavalla tavalla ja sopivat hyvin yhteen. Hyvää oli tämäkin!

Kokonaisuudessaan pussi oli melkeinpä menestys! Koska pussissa on niin monenlaisia karkkeja, mikään karkki ei ole yksinään vallannut koko pussia. Lempparini on suklaanappi, mutta hyvänä kakkosena tulee granaattiomena-mansikka. Pahinta oli tuo lakritsi. Yhdestätoista karkista kahdesta en oikein pitänyt. Joten pussilla menee todella hyvin! Tämän enempää analysoimatta, hyvät ihmiset kannattaa kokeilla! Neljä karkkia!

Ps. Muistakaa äänestää lemppari herkkuanne oikeassa laidassa ja älkää unohtako myöskään jokaisen postauksen alalaidassa olevaa "Piditkö herkusta?" -nappulaa! Myös maistelutoiveita saa aina esittää!

6 kommenttia:

  1. Hieno blogi sulla. :) Itsekin tykkään arvostella ja kokeilla uusia namikkeja. Mulle se suurin herkku on SUKLAATI, toisena vois sanoa, että leivonnaiset, kolmas on jäätelö! Nyt on tosi paljon kaikkia hienoja jätskiuutuuksia. Itseä kiinnostaisi maistaa Lidlin 'halpiskopioita' ben ja jerry-jädeistä. Nyt on siellä kamppanja menossa. Mutten ole saanut vielä ostetuksi niitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Ja heti perään: mitä ihmeen Ben&Jerry's halpiskopioita?! Miksei mulle kukaan oo tällasista tiedottanu?? (Juoksee Lidliin ->)

      Poista
  2. Hehehe.. :) On niitä nähtävillä www.lidl.fi sivustolla. :) McEnnedyn jätskejä. Kiva, jos innostuit kokeilemaan, kerro sitten blogissakin millaisia olivat! Meillä on tosiaan Liideliin semmoinen 20 km:n matka [asun maalla], niin jos meinaa jädeä ostaa niin pitää koordinoida asiat aika hyvin, että jäy L:ssä viimeiseksi kaupunkireissulla ja sen sellaista. Ja että on kylmälaukku autossa jne.. :( Voi kun Liideleitä olis maaseudullakin.. nyyh.. :)

    Se joskus harmittaa noissa Liiterin jutuissa, kun tarjoukset menee suunnilleen heti, kuin kuumille kiville. Nytkin tuo jätskijuttu on alkanut 14.6. ja kävin Lidlissä ihan vain päivää paria myöhemmin, niin vain muutama hassu jätskipurkki oli jäljellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho! Pitää ainaki käyä katsastamassa tilanne! Kiitos vinkistä! :)

      Poista
  3. Sinun innoittamana ostin pussin, mutta en voi sanoa muutaku : yäk ! Ei iskeny sitten millään, paitsi ne suklaat teitysti :D
    Ei tartu minun mukaan kaupasta kyllä enää toistamiseen, hyrr.

    Muistelin tässä tämän hetken jäätelötötterötarjontaa ja tuli mieleen, että sinähän voisit maistella näin kesällä niitäki ! Tai vaikkapa ihan näitä kaupan jäätelöitä, niinku taannoin taisitki tehä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahahaha! Mää taisin olla niin hedelmäkarkin puutteessa sitten. Ainut mikä tökki oli niitten koostumus, mut kyllä sekin sitten meni.

      Oon tosissani miettiny noiden jätskien arviointia, mut ne ei ikinä kerkeä kameran eteen ku ne on jo syöty! :D

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)