lauantai 11. elokuuta 2012

Malaco Hyvää Makumaasta Namia & Jamia


Lukijatoiveena tuli Malacon Hyvää Makumaasta Namia & Jamia, joten maistellaanpas tätä tänään.En olekaan ennen maistellut kyseistä pussia ja ihan mielenkiinnolla odotan mitä tuleman pitää. Karkit näyttävät päälle päin ihan hyviltä. Tämän pussin tempaisin mukaani Tokmannilta ja hintaa sillä oli 2,35 e. Kokoa pussilla on melko tyypilliset 300 grammaa.

Makeissekoitus. Ainekset: sokeria, glukoosisiirappia, inverttisokerisiirappia, vettä, vehnäjauhoa, liivatetta, melassia, maissitärkkelystä, kasviöljyä, happoa (sitruunahappo), lakritsiuutetta, perunatärkkelystä, stabilointiaineita (rasvahappojen mono- ja diglyseridejä, glyserolia, sorbitolia), maltodekstriiniä, ammoniumkloridia (=salmiakkia), kovetettua kasvirasvaa, dekstroosia, aromeja, sakeuttamisainetta (arabikumia), kaakaojauhetta, värejä (E 100, E120, E 141, E150c, E150d, E 160a, E160e, E 162, E 171), kosteudensäilyttäjää (glyserolia), glukoosi-fruktoosisiirappia, suolaa, pintakäsittelyainetta (mehiläisvahaa, karnaubavahaa). Makeisten sekoitussuhde voi vaihdella.  

Huh! Mikä lista! No se selittää makuvaihtoehtojen suuren määrän: niitä on kaiken kaikkiaan yksitoista! Pussin pylly ei kuitenkaan esittele näitä karkkeja, joten niiden maku jää jokaisen maistelijan omaksi arvioksi.

Pussissa ei lue valmistusmaata.


Otetaas ensteksi näitä iloisen värisiä karkkeja. Aloitetaan ylänurkasta. Tuo spiraalikiehkura on siis keltainen väriltään ja maistuu hyvin sitruunaiselle. Periaatteessa ihan hyvän makuista, hiukan kitkerää saiputta, mutta ihan ok sitruunakarkki. Koostumus on jänskän tahmainen ja samalla kuitenkin pehmeä. 

Oranssi spiraalijuttu maistuu aika hassulle.. Ehkä vähäsen jollekin sitrushedelmälle, muttei suoranaisesti mielestäni kuitenkaan appelsiinille. Tämä voisi olla ehkä mandariini. Ei nyt mitenkään erityisen hyvää kuitenkaan.

Oikean reunimmaisin on siis väriltään oikeasti vihreä. Ei suinkaan noin turkoosi, mitä kuva antaa ymmärtää. Tämä maistuu jollekin ihan supertutulle! Vähän sellaiselle purkalle, tyyliin Hubbabubba tai Fruity... Ihan tuntuu kuin nielisi purkkaa... Ei tämä pahalle maistu, mutta hiukan häiritsevälle.

Siirrytään tuohon alariviin. Vasemman puolimmaisin on siis oranssi, lieko joku kengän pohja tai jotain. Odotan ihan mielenkiinnolla, sillä nämä ovat samantyyppisiä karkkeja kuin mitä Pirkan Viidakkomix -pussissa on. Puoliksi vaahtoa ja puoliksi viinikumin tapaista. Tuo vaahto-osa on ihanan pehmeää! Jotenkin vähän vääristyneen makuista kuitenkin. Appelsiinia tietenkin, mutta joku tuossa yhdistelmässä maistuu hassulta. 

Punainen kengän pohja on melko mauton. Vähän mansikkainen tuo punainen osa, mutta vaahto vie kaiken maun tältä karkilta. Ihan jees, mutta makua olisi voinut olla enemmänkin.

Keltainen kenkä (siis tuo reunimmaisin) maistuu ihan banaanille! Tämä on itseasiassa oikein hyvää! Saisi olla enemmänkin tuossa pussissa näitä. Oikein vahva ja selvä maku.


Jatketaas jälleen yläreunasta. Liitulakun näköinen karkki on perinteinen liitulaku. Valkoisella sokeripäällysteellä kuorrutettu MintMint-palanen. Oikein hyvää, kuten aina! Ihanan raikas mintun vivahde piristää keskellä hedelmäistä pussia. 

Pinkkilaku on tulista! Mitä ihmettä! Itseasiassa vielä melko tujuakin tavaraa. Hassua kun luulin laittavani mansikkaa suuhun, niin tämä otti ja potkaisikin! Todella hyvä ylläri! Ihanan rohkea tällaiseen pussiin, tulisia karkkeja ei makeissekoituksista kovin usein löydykkään!

Ruskealaku on arvatenkin suklaalakua. Aika pahaa. Suklaatäyte maistuu jotensakin ällöltä, liian leivontasuklaalta. Hassua miten näin helpon oloisen karkin voi kämmätä!

Keltapunainen ukkelin punainen osa on aika kummallisen makuista. Ei oikeastaan minkään selvän, mutta jonkun kuitenkin. Keltainenkaan osa ei oikein maistu millekkään. Parhaiten tämän makua kuvailee ehkä sana "karkki". Maistuu jollekin sokerille, mutta ei millekään kovin selvälle ja helposti arvattavalle. 

Punavihreä rinkulan kanssa on vähän sama juttu. Punainen ei oikein maistu millekkään, ehkä vähän mansikkaa koittaa jäljitellä. Vihreä osa voisi maistua hiukan omenalle. Melko teolliselle sellaiselle kuitenkin. 

Kokonaisuudessaan pussi oli melko keskiverto. Ihan hyviä karkkeja oli, lemppareitani olivat keltainen kenkä, liitulaku ja vaaleanpunainen yllättäjä! Voisinpa jopa kehottaa ostamaan pussin vain tuon pinkin tapauksen takia! En ehkä ostaisi pussia uudelleen kovin helpolla, mutta ei tämä suoranainen pettymyskään ole. Maistamisen arvoinen kuitenkin. Kolme karkkia!


8 kommenttia:

  1. voisitko maistella tutti frutti Yoghurt Splashin ?Söin sitä eilen ja oli aika hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin ehkäpä ensi viikonloppuna muistaa maistella :)

      Poista
  2. Ääks, täytyykö tästä vielä jaksaa kauppaan kun alkoi tehdä näitä mieli. (en lähde, kun en ole varma onko näitä lähi-Siwassa) Mä tykkään tästä pussista, kun toi karkkimiksi on jotenkin vähän erilainen. -Elli

    VastaaPoista
  3. Lähdin sittenkin Siwaan ja eihän siellä ollut tätä :D diskoaakkoset toimii onneksi kanssa. -Elli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha! Ihana Elli! Hyvä että sieltä Siwasta ees jotain korviketta löytyi :D

      Poista
  4. Tää on ihana blogi ja kiva kun kuvaat noi kaikki pussin sisältämät karkit ku ei niitä nää kaupassa siis pussin läpi (:

    VastaaPoista
  5. Söin sunnuntaina tätä Malaco hyvää makumaasta namia & jamia. Oli ihan ok karkkipussi.
    Pussissa ei ollut ihan kaikkia noita karkkeja mitä olisi pitänyt olla kuten punaista ja oranssia vaahtokenkää sekä turkoosin väristä spiraali karkkia.
    Suosikkejani oli banaanin makuinen vaahtokenkä, vaaleanpunainen laku sekä ruskea laku ja liitulaku.
    Huonoimmat: keltapunainen ukkeli ja rinkula
    (PS.tää on hyvä blogi kun saa tietoa tuotteen sisällöstä.)

    VastaaPoista
  6. No tulipas tarpeeseen tämä blogi! Syötiin perheen kanssa noita karkkeja ja pikkupoika otti punasen täytelakun ja irvisteli ja vaikersi ja minä ihmettelin että mitäs nyt. Maistoin itekin ja tuntu kun suu olis ollu tulessa jostain chilistä tms ja ihmettelin ja kauhistelin ja ajattelin HETI että tässä on nyt joku virhe, mitähän näihin on vahingossa linjastolla menny ja mihin pitää ottaa yhteyttä ja mitähän mä olen nyt lapsineni syönyt kun ei tuoteselosteessa mainita mitään tällasesta! Tää blogi nyt vähän rauhotti että ne on ehkä sitten ihan tarkotettukin tulisiksi, mutta oli se tosiaan niin yllätysmaku että olis ehkä ollu paikallaan joku maininta tossa pussin kupeessa, vieläkin korventaa kurkusta ja vähän karvat pystyssä -fiilis.. mut ehkä noi voi sit syödä loppuun ;)

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)