keskiviikko 22. elokuuta 2012

Valio Pingviini Hot & Sour Mix


Näin sateisen syyspäivän ratoksi on hyvä keksiä jotain hullua. Esimerkiksi tulista jäätelöä! Kerrassaan loistavaa! Siispä Pingviinin Hot & Sour Mix oli aikas hyvä valinta, vaikka itte sanonkii. Siispä lähi K-marketista 1,69e ja sisältää 1,8 dl jätskiä. Eli tämä on se Pingun suurempi tuutti.

Tulista salmiakinmakuista ja sitruunanmakuista kermajäätelöä, kirpeää sitruunakastiketta( 9%) ja lakritsinpaloja (2%) sekä vohvelia (18%) suklaanmakuisella kuorrutteella (6%). Ainekset: rasvaton maito, sokeri, kerma, vehnäjauho, tärkkelyssiirappi, vesi, kovetettu kasvirasva, maitoproteiini, emulgointiaineet (E322, soijalestiini, E471) sakeutttamisaineet (E401, E 412, E440) vähärasvainen kaakaojauhe, suola, lakritsiuute, värit (E150c, E160a, E163, E 153) sitruunamehutiiviste, luontaiset chili-, sitrus- ja vanilja-aromit, kasvirasva, happamuudensäätöaine (E330), ammoniumkloridi (salmiakki), inverttisokerisiirappi, alkoholi, pintakäsittelyaine (E901). Saattaa sisältää hivenen pähkinää.

Voinpa sanoa, että tuon ainesosalistan kirjoittamiseen meni enemmän aikaa kun itse jäätelön syömiseen.........


Aluksi kun paketin avasi nenään tulvahti vahvan salmiakin tuoksu. Mustat pallerot ovat hyvin pehmeitä, sulavat ihan suuhun. Ne ovat hyvinhyvin vahvan salmiakin makuisia, melkeinpä tulisia. Mutta ihan äärettömän hyviä! Tällaisilta kaikenlaisten nonparellien tulisikin maistua! On olemassa ihan liikaa niitä hyödyttömiä sokeripalleroita, jotka vain näyttävät nätille. Makua pitää olla myös!

Itse jäätelö on harmahtavaa ja keltaista. Siis raitoina vieretysten. Molemmat maistuvat melko laimealle, mutta kuitenkin hyvin raikkaalle. Sitruunan mausta tulee ensimmäisenä mieleen ne sitruunavohvelikeksit. Ihan hyvää kuitenkin. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt tästä jäätelöstä!

Tulisuutta kyllä löytyy! Suorastaan melko härski olo kun kurkussa polttelee jäätelö! Punainen kastike maistuu happamalle, sitruunalle tosiaankin. Piti ihan tarkistaa, että mitä se oikein oli! Hyvää kun mikä! Sopi loistavasti tulisen jäätelön sekaan! Myytäisiinpä tuota kastiketta tuubissa! Jäätelön vohvelista voisin sanoa vielä sen verran, että se on ihan äärettömän hyvää! Rouskuvaa ja hyvän makuista. Itse en oikein välitä niiden halpistuuttien pehmeästä vohvelista. Tämä rouskuva on ihanaa! Juuri sitä samaa mitä saa kun ostaa jätskikiskalta "aidolla" vohvelilla :))

Elikkä siis aikas erittäin hyvää jäätelöä! Tätä tulen ostamaan toisekin! Ja toistekin! Ja vielä kerran! Olisin itse muuttanut tuossa kermajäätelöosassa vielä jotain, mutta en oikeastaan osaa sanoa, että mitä. Jotakin selvempää makua kaipaisin ehkä... Neljä karkkia ja papukaijamerkki!

1 kommentti:

  1. Söin tällaisen tuutin vkl:na minilomalla ja nami nami, miten hyvää!!

    Multa 5 karkkia

    Katinka

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)