maanantai 25. helmikuuta 2013

Fazer Merkkari Mix


Hohoo! Nyt on aika tämän aivan liian kauan odotetun uutuuden maistelun! Eli Fazerin Merkkari Mix. Muistan nämä omista pentuajoistani lähi-kiskan irtokarkkihyllystä. Silloin mentaliteettina oli "mitä sitkeämpi, sen parempi!" Nyt totta puhuen pelkään hiukan hampaitteni puolesta... Pussilla on kokoa 180 grammaa ja hintaa oli K-Marketissa 1,89e.


Makeissekoitus. Ainekset: muunnettu tärkkelys, sokeri, glukoosi-siirappi, ammoniumkloridi (salmiakki), lakritsiuute, happamuudensäätöaine (E330), aromit, pintakäsittelyaine (E903), värit ( E153, E150a, punaretiisi- ja safloritiiviste, E160a). 

Valmistettu Suomessa.


Ja eikun hampaita halkomaan! Tätä pussia on kovasti mainostettu "vanhana, hyvänä merkkaripussina". Makuja on neljä: keltainen, oranssi, punainen ja musta. 

Ensiksi keltainen. ja  herranjumala miten hyvvää! Hulluja flashbackeja lapsuudesta! Maku on mieto ja sitrusmainen, muttei lähellekkään saiputta! Score! Hullun sitkeä karkki, mutta se notkistuu kuitenki ajan myötä. Tästä riittää kyllä pureksittavaa piiiitkäksi aikaa. Ehkä täydellinen karkki makean nälkään, kun hetken vätkyttämisen jälkeen ei kehtaa seuraavaa ihan heti syödä sitkeyden vuoksi :D

Oranssi on selvästikin appelsiinimainen. Koostumus on tietenkin sama kuin keltaisessakin. Maku on tosi kiva, semmoinen makeahko ja melko selkeä. Ei ainakaan hirveän teollisen makuinen. 

Punainen maistuu ihan mansikkajäätelölle! Pehmikselle! Tai oikeastaan ihan punaiselle Snörelle! Mystistä. Tosi hyvvää siis, ellei tullut jo selväksi... Ehkä makein näistä ja ehkäpä lempparini. 

Sitten musta. Odotan tältä ihanaa suolaisuutta ja hyvin vahvaa makua. Oivoi. Täydellistä. Siis aika erittäin täydellistä salmiakkia minun makuuni. Tiedättekö, juuri sellaista, jolla on ihanaa järkyttää turisteja :D Koostumus on yhtä sitkeä kuin hedelmäkarkeissakin. Nnnam!

Kokonaisuudessaan pussi on mielestäni erittäin lähellä täydellisyyttä. Hammaskaan ei haljennut, joten erittäin hyvällä mallilla ollaan! Pussia kopeloidessa karkit tuntuvat jäätävän kovilta, mutta suuhun laittaessa ne pehmenevät melko nopeasti. Leuat näillä nappuloilla saa kyllä väsymään alta aikayksikön. Omat lempparini ovat mansikka ja musta. Omnomnom! Jos teillä on kavereita ulkomailla käymässä, tai olette itse menossa matkalle, niin ottakaa ihmeessä tämä pussi mukaan! Tuota salmiakkia ja karkkien koostumusta minulla tulisi ikävä ulkomaanreissulla! Viisi karkkia!

EDIT: Pyh, ei näitä mittään säännöstellä voi! Näihin jää ihan hirviä himo!

EDITEDIT: Hahhah! Eräs lukija on aivan oikeassa ja oranssihan on kolan makuinen eikä appelsiini. Hölmö minä! Ja nyt tarkemmin kuin kuuvaakin katsoo, niin ehkä se on ruskeahkokin.... Hyvää kuitenkin! Ehkä tuo ensiksi makusteltu keltainen vähän vääristi makuja :o


Terkkuja Juholle!

14 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, itse samaa mieltä! :D -Juho

    VastaaPoista
  2. Oranssin pitäisi kyllä olla colan makuinen eikä appelsiinin makuinen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haa! Olet ihan oikeassa! Nyt kun jonkun ajan päästä maistelin, niin colahan se oli, eikä mikään appelsiini! :DDD

      Poista
  3. Hyviä, mutta olin pettynyt sen puoleen että odotin noiden mustien olevan kovia. Ainakin omassa pussissa ne oli pehmeämpiä kuin värilliset. Muuten 5/5 :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva postaus! Näyttävät todella kovilta :o

    VastaaPoista
  5. Nyt täytyy hipsiä kauppaan ostamaan merkkareita! :3

    VastaaPoista
  6. Paljonko sä syöt karkkia? Onko sulla niin että yks karkkipäivä viikossa, vai sillonku tekee mieli? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää meen enemmänki periaatteella et sillon ku mieli tekee. Ja joskus tekee vähän liianki usein mut kunhan on ruuat syöty herkuttelua ennen ni kaikki on sallittua :)

      Poista
  7. Voisitko arvostella uudet tvmix POP-pussit? Toisessa niistä on siis maitosuklaalla ja pähkinöillä kuorrutettuja popcorneja ja toisessa valkosuklaalla ja mansikoilla kuorrutettuja popcorneja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii! Näinkin tänään kyseisiä pusseja kaupassa ja pakkohan niitä on tulevaisuudessa maistella! Ihan liian kieroutuneilta kuulostavat, että voisin välistä jättää :D

      Poista
  8. Heippa! Ensiksi täytyy sanoa, että tämä blogi on varmasti aivan täydellinen tekosyy karkkien maisteluun, ja siksipä olenkin hieman harmistunut siitä, että kekkasit näin oivan idean ennen minua - mälsää! Olen monesti nimittäin kovasti vailla tekosyytä herkuttelulle. Arvostelusi ovat mielenkiintoisia ja hauskasti kirjoitettuja, mutta mielestäni viiden karkin arvosteluskaala on ehkä liian kapea. Ostan nimittäin sen verran harvoin karkkia, että käytän blogiasi apuna päätöksen teossa. Miten olisi siis esimerkiksi arviointi 1-10 tai sitten plus- ja puolipisteiden käyttöönotto?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heijj! Kivaa, että viihdyt blogini parissa :) Tule ihmeessä kommentoimaan maistelemiani karkkeja! Makuasioista ei voi kuin kiistellä :D

      Olen itsekin harkinnut arvosteluskaalan muokkausta puolin ja toisin, mutta olen päättänyt pitäytyä tässä mitassa. Kiteytettynä: 1 karkki: hyi, ei ikinä enää! 3 karkkia: nojoo, voisin ostaa uudestaankin, ei rakkaustarinan ainesta kuitenkaan ja 5 karkkia: rakastan, rakastan, rakastan! Ja kaksi ja neljä karkkia menevät noiden makusteluiden väliin :)

      Poista
  9. Oman mielipiteeni mukaan noi karkit on ihan hirveitä! Yääk, lens koko pussi suoraan roskiin ja hampaihin jäi kauhea kerros. Itse en kai sitten nää näissä sitä ihanaa nostalgista puolta
    Ps. Blogisi on kyllä siis ihana että ei sen puoleen :)

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)