maanantai 23. syyskuuta 2013

Deliciest Maisku rahkavälipalapatukka


Mmoi! Löysin tällaisen välipalapatukan rahkahyllystä. Niin tätä muuten säilytetään jääkaapissa. Hintaa pienokaisella oli 0,59 e ja kokoa on 38 grammaa. Tämä ei nyt ehkä ihan karkista mene, mutta idea oli sen verran jännä, että pakko oli testata. No mutta asiaan jo!

Rahkavälipala - suklaa
Ainekset: rasvaton maitorahka 36%, kaakaokuorrute 19% (sokeri, kasvirasva, kaakaomassa 12%, rasvaton maitojauhe, herajauhe, kaakaojauhe, lesitiini, vanilliini), kasvirasva 21% (palmuöljy, palmuydinöljy, emulgointiaine rasvahappojen mono- ja diglyseridit), sokeri, suklaatäyte 9% (glukoosisiirappi, sokeri, vesi, rasvaton maitojauhe, kasvirasva, sakeuttamisaineet pektiini ja E1442, kaakaojauhe, suola, väri ammoniummenetelmän sokerikulööri, suklaa-aromi, happamuudensäätöaine sitruunahappo, vanilliini), herajauhe, kaakaojauhe, liivate, säilöntäaine kaliumsorbaatti.

Valmistusmaa Viro

Okei... ainakin tuo aineslista on vähintään yhtä hämmentävä kuin ajatus rahkapatukasta. Palmuydinöljy, emulgointiaine rasvahappojen mono- ja diglyseridit, väri ammoniummenetelmän sokerikulööri - siis anteeksi, mitä?! No joo..... ruvataanpa maistelemaan. Tuoksuu aivan Jaffa-keksille. Hmm onpa jännää! Aika hyvää itseasiassa! Suklaakuorrutuksen alla on tämmöistä tämmöistä tosi vaahtomaista suklaarahkajuttua, jonka sisällä on pieni suklaakastikemainen sydän. Ei tämä sinänsä suklaapatukkaa voita, mutta aika hyvin vie suklaanälkää mennessään... ainakin toviksi :D Hmm idea on ihan kiva ja makukin oli kohdillaan. Neljä karkkia :)

14 kommenttia:

  1. Vaniljaversio on paljon parempaa! Tää oli musta kamalaa :D

    VastaaPoista
  2. Virossa nämä vastaavat on suosittuja. Kesäreissulla oli tarkoitus testata, mutta unohdin. Nyt saa siis Suomestakin :)

    VastaaPoista
  3. paljon tollasessa on kaloreita=)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Löysin Deliciestin omilta sivuilta tällaiset ravintosisällöt, kun ehdin jo heittää oman kääreeni poies. Energiaa 1614 kJ/388 kcal, proteiinia 9 g, hiilihydraattia 28 g, rasvaa 27g. Vertailun vuoksi voisin laittaa Fazerin sinisen ravintoarvot: Energiaa 2240 kJ/545 kcal, proteiinia 11g, hiilihydraatteja 49 g, rasvaa 33 g.

      Poista
  4. Heippa taas! Kokeile joku kerta Maraboun uutuuskeksejä sellaisia leijonakuvioisia ja tähtikuvioisia? Kiinnostaisi niistä arviot! :) itse löysin cittarin keksihyllystä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii! Näitä vähän mietiskelin maistelevani joskus, mutta ne näyttää niin tylsiltä :( Nyt on niin paljon jäänyt karkkeja maistelematta, että taidan kiriä niitä kiinni ennen keksien kimppuun käymistä :)

      Poista
  5. Hei! voisitko testata joskus geisha keksejä ?..jos löytyy kaupasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä saisin näistä joskus postausta kyhättyä, olen kyllä pariin otteeseen näitä jo maistellutkin :3 ihan hyviä huoneenlämpöisinä, mutta ihan törkeän ylihinnoiteltuja!

      Poista
  6. Moi, voisitko kirjoittaa arvosteluja Haribon karkkipusseista? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Niitä en ole tainnut koskaan arvostellakkaan :O

      Poista
  7. Näistä tulee lapsuus mieleen! Jokaisella reissulla mummolaan tän kaltaisia tuli syötyä aamuin ja illoin. Täytyy vaan mainita, että nää Suomeen rantautuneet Maiskut ei juuri maistu virolaisilta rahkaherkuilta. Nää on ainakin mun lapsuusmuistoihin verrattuna äklömakeita piraattikopioita. Paremman puutteessa toki virkistän muistiani mielelläni näillä :D

    VastaaPoista
  8. "Maisku" on viroksi "kohuke" (kohupiim = rahka), mutta näitä on myös Venäjällä (сырок) ja kaikkialla entisessä Neuvostoliitossa. Ennen vanhaan, neukkuaikoina, näissä ei ollut mitään palmuöljyä, vaan käytetty rasva saattoi olla ihan oikeata voita. Suklaa riittää kuorrutukseksi, yleensä näissä oli vanhoina "hyvinä" aikoina hillosydän. Vadelma, valkosuklaa on parempi kuin tämä. Ainakin erilainen tapa syödä rahkaa - ei mitään dieettiruokaa, tosin.

    VastaaPoista
  9. Hehe, hyvä välipala onkin... :D Mutta jos sitä ei ajattele välipalana, tämähän oli oikein menevää!

    VastaaPoista
  10. Ihan hirveää!! Kaupassa katsoin tuoteselosteen ja totesin että se on ookoo.Kotona katsoin tarkemmin ja huomasin että tuote selosteen suomenkielisen version jälkeen oli muiden kielen versioita tuoteselosteista ja vasta sen jälkeen luki saattaa sisältää pähkinää!! Sen pitäisi lukea siinä heti!! tämä on hirveää!!!!

    VastaaPoista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)