maanantai 4. elokuuta 2014

Keep calm and....








Heeii mussukkaiset! Tiiättekö, tämän neitokaisen lompakkoon on tullut nyt ihan karmia lovi! Elikkäs nyt aika pitää hiukkasen taukoa bloggailusta (....ja herkkujen ostosta). Taustalla voi olla myös hiukkasen lapasesta karkaileita karkkeja ja itsekurin etsiskelyä. Myönnän, en minäkään osaa (enkä välillä edes tahdo) täyttä itsekuria pitää... Nyt yritän ehkä tämän laihtuneen kukkaroni kanssa saada haltuun myös tätä kesän aikana käsistä riistäytynyttä mässäilyä, ennen kuin se näkyy muuallakin kuin lompakossa... krhm. Ajattelin aluksi sellaista vaihtoehtoa, että kirjottelisin tänne ehkä karkkien korvikkeistani, mutta haluan ehkä kuitenkin pitää blogini karkkipyhättönä. Olkoon nyt vaikka sitten Karkkiblogin kesäloman aika! Taukoa tulee ehkä olemaan kuukausi, korkeintaan kaksi. Sen verran kuitenkin, että saan raha ja karkkiasiat taas haltuun :) Paljon mukavempaa sitten kun ei tarvi morkkistella kummankaan puolesta!

Mutta!

Kertokaapas sillä välin rakkahat lukijat, oletteko itse pitäneet karkkilakkoja tai muita vastaavia kurinpalautuksia? Entä mitkä ovat toimineet kohdallanne parhaiten karkinkorvikkeina - vai ovatko mitkään? Mitä mieltä yleensä olette moisista tauoista/lakoista tai karkkipäivistä? Olisi ihan huippua kuulla mielipiteitänne aiheesta!

15 kommenttia:

  1. Itse tykkään napostella porkkanoita, kun ne leikkaa pieniksi.
    Lisäksi salaatti on välillä ihan hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää oon nyt huomannu et varsinki tummat viinirypäleet helpottaa karkkihampaan kolotusta yllättävän hyvin! :)

      Poista
  2. Ryhdyin kasvissyöjäksi (=jätin maito- ja lihatuotteet pois) kolme viikkoa sitten enkä ennen tätä ole pystynyt kunnon karkkilakkoihin. Nyt yhtäkkiä karkittomuus tulikin kuin sivutuotteena, verensokerit pysyvät luultavasti niin tasaisina ettei erityisiä mielihaluja synny. Huomasin olleeni "karkkilakossa" vatsa viikon jälkeen, ei tullut suunniteltua asiaa erikseen xD rahaa on säästynyt myös sillä karkeilla saa helposti nostettua ostosten loppusummaa eikä turhia ruokia tule ostettua, kaikki syödään mitä ostetaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti tuo verensokerin tasaisuus auttaa asiaa ja varsinkin vegenä, kun riittävään ravinnon määrään tulee kiinnitettyä enemmän huomiota kuin ehkä aiemmin :) huomasin nämä molemmat Lihattomana lokakuuna!

      Poista
  3. Itse olen ollut nyt kaksi viikkoa karkkilakossa, ja tällaiselle sokeriaddiktille jo se on jonkinlainen saavutus! Projektina olisi 4 viikon karkkilakko nyt kesäloman jälkeen, eli pieni kurinpalautus. :) itselläni korvikkeena toimii parhaiten sokerittomat proteiinipatukat, marjat, hedelmät sekä viikonloppuisin myös kuivatut hedelmät, jotka tosin menee melkein karkin kanssa samaan kategoriaan sokeripitoisuuden vuoksi, mutta olen ne kuitenkin itselleni sallinut.

    VastaaPoista
  4. Paras tapa päästä kunnolla eroon on työskennellä makeistehtaalla. Olen ollut vuoden töissä Fazerilla ja Fazerin suklaa ei enää uppoa tai ylipäätään suklaa ei maistu. Valitettavasti ne sokeri namut tehdään eri tehtaalla ja ne maistuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooi mikä työ! Tosin, en halua karkeista ja suklaasta lopullisesti eroon vaan haluan taas osata nauttia niistä :D

      Poista
  5. Minä olen ollut elämäni aikana karkkilakossa yhteensä kolme vuotta (mutta en tietenkään peräkkäin!). Karkkilakot ovat tehneet hyvää niin kukkarolle kuin hampaillekin, mutta myös mahalleni! Olen huomannut, että karkkien mässäily saa minut närästämään ja vatsani turpoamaan, sillä en osaa jättää herkuttelua siihen pariin karkkiin. :)

    Karkkilakoillani on ollut aina sääntö, että karkkia on vain kaikki kaupan karkkiosastolla olevat tuotteet, paitsi purukumit. Purukumi auttaakin tosi hyvin pieneen makeannälkään. Isompaan herkutteluhetkeen taas auttaa ne suklaakeksit, sillä eihän kekseissä olevat suklaapalat ole karkkia... Saati sitten tikkujäätelöiden suklaakuorrutus! ;) Pähkinät ovat myös oiva naposteluherkku. Olen myös huomannut, että karkkilakossa ollessani minun tulee leivottua enemmän, joten suosittelen kaikkien muffinssien ja torttujen tekemistäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki huomasin et erityisesti salmiakkipurkka helpottaa karkkinälkää ihan älyttömästi! En oo saanu vielä värkättyä ittelleni raameja tähän kurinpalautukseen, mut eilen tekemäni omenatosca-paistos oli superhyvää, eikä ees tuntunu siltä että oisin kiertäny sääntöjä ;D

      Poista
  6. Olen ollut monta kertaa karkkilakossa, muutaman kerran aika pitkän aikaa. Mutta niinä aikoina, kun saan vapaasti syödä niin paljon karkkia kun haluan, syön sitä melko vähän. Eli kielletty karkki selvästi houkuttelee.

    Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän kestän makeaa herkkua. Pienenä olisin voinut syödä koko päivän vain ja ainoastaan makeita herkkuja, eikä niistä tullut huono olo estänyt menoa. Nykyään tykkään suolaisimmista herkuista esim. juhlissa. Mutta säännöllisen epäsäännöllisesti syön edelleen karkkia, namnam =)

    Kesällä korvikkeina toimii hyvin tuoreet marjat, myös esim. light limskat ja tuoreet taatelit tai kuivatut hedelmät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taatelit on mulle melko tuore tuttavuus, mut ne on kyllä tosi hyviä korvikkeita! Mut oon huomannu saman, et ku oon vähentäny herkuttelua, ni päässä pyörii kaiken maailman sokerifantasiat ja pullamainos-biisit :'DD mutta onneksi ne on jo vähenemään päin :D

      Poista
  7. kun aloin syödä ihania smoothieta, hävisivät karkkihimoni kokonaan! varsinkin pakastetusta banaanista ja kaakaosta tehty "jäätelö" on sellainen herkku että oksat pois. sillä sain hillittömän suklaanhimoni pois. olo on noin miljoona kertaa parempi, suosittelen kokeilemaan! (vaikka sitä napostelufiilistähän siinä ei toki ole... naposteluun kirsikoita tai mansikoita :))

    VastaaPoista
  8. Mä syön pari hedelmää sitten, kun dinnerin jälkeen alkaa jokailtainen makeanhimo... Muuten pidän karkkipäivän kerran viikossa ja se kyllä auttaa pitämään kilot kurissa sekä ruokabudjetin kohtuullisena. Karkkipäivinä syön mitä haluan, mutta muina päivinä en syö mitään makeita tai suolaisia herkkuja.

    Kilot pysyy alipainon puolella ja lauantaisin pidettävä tankkauspäivä antaa potkua koko viikon treeneihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väkisin pidetty alipaino on terveysriski.

      Poista

Kommenttia, kommenttia! :) Laittakaa anonyymit nimimerkkiä myös! :)